Diplomaat talletas tänulikult Poola jäljed Eestis

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Meenutuse autori Raimo Pullati 85. juubeli tähistamine Poola suursaatkonna residentsis. Aprill 2020. Suursaadik Grzegorz Kozłowski annab juubilarile üle Poola välisministeeriumi kõrgeima autasu Bene Merito.
Meenutuse autori Raimo Pullati 85. juubeli tähistamine Poola suursaatkonna residentsis. Aprill 2020. Suursaadik Grzegorz Kozłowski annab juubilarile üle Poola välisministeeriumi kõrgeima autasu Bene Merito. Foto: Erakogu

​See pole igapäevane, et mõni suursaadik annab välja raamatu oma riigi ja Eesti sidemetest. Eelmisel aastal lahkunud Poola suursaadik Grzegorz Kozłowski just nii tegi.

Poola on Eestile lähim suur riik, mis jagab välispoliitiliselt samu väärtusi ning on meie kindel liitlane. Suursaadik rõhutab, et eestlastel ja poolakatel on tegelikult ka väga pikaajalised kultuurilised, majanduslikud ja isikutevahelised seosed, mis lähevad ajas tagasi 16. sajandisse, kui Lõuna-Eesti oli osaks Poola-Leedu suurriigist.

Raamat «Poola jäljed Eestis» koosneb kolmest osast: esiteks ajalooline ülevaade; teine osa on Poola pärandist Tallinnas, Tartus ja mujal Eestis; kolmandas aga keskendutakse konkreetsetele isikutele, kes sümboliseerivad kahe rahva tihedaid sidemeid, tuues eriti välja Maria Kruszewska-Laidoneri väljapaistva rolli enne II maailmasõda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles