Oscari-gala kõige teravamat kõnet tabas kriitika: see on moraalselt õigustamatu

Kultuuritoimetus
Copy
«Huvivööndi» režissöör Jonathan Glazer pidas Oscarite jagamisel terava kõne, mis on välja vihastanud mitu organisatsiooni.
«Huvivööndi» režissöör Jonathan Glazer pidas Oscarite jagamisel terava kõne, mis on välja vihastanud mitu organisatsiooni. Foto: AP Photo / Chris Pizzello

Pühapäeval Los Angeleses toimunud Oscarite jagamisel pälvis kaks kuldmehikest Jonathan Glazeri holokaustifilm «Huvivöönd», mis võitis nii parima heli kui ka parima rahvusvahelise filmi kategoorias. Oscarit vastu võttes tegi Glazer päevapoliitilisi märkusi, mida on avalikus kirjas hukka mõistnud organisatsioon Holocaust Survivors' Foundation USA.

Nimelt on mitut organisatsiooni häirinud «Huvivööndi» teinud Jonathan Glazeri kõne, mille režissöör pidas koos produtsent James Wilsoniga auhinda vastu võttes. Tema kõnet peetakse teravalt Iisraeli-vastaseks. «Me seisame teie ees meestena, kes tahavad ümber lükata seda, et meie juudi päritolu ning holokausti kaaperdab okupatsioon, mis on tõmmanud sõtta nii palju süütuid inimesi, olgu selleks 7. oktoobril Iisraelis hukkunud või Gazat tabanud rünnakutes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles