Uus põnev näitus: selliselt pole sa loomariiki varem näha saanud

Kultuuritoimetus
Copy
Simen Johan seob dokumentaalsed ülesvõtted loomadest ja maastikest pigem maalile või filmikunstile omaste struktureeritud kompositsioonide ja kontseptuaalse lähenemisega.
Simen Johan seob dokumentaalsed ülesvõtted loomadest ja maastikest pigem maalile või filmikunstile omaste struktureeritud kompositsioonide ja kontseptuaalse lähenemisega. Foto: Fotografiska / Simen Johan

15. märtsil avab Fotografiska kaks uut näitust: Simen Johani «Paradiisi ootuses» ning Wang Cheni «Killustunud naudingud». Avanädalavahetusel saab kohtuda ka Simen Johani endaga. 15. märtsil kell 19.00 avab Simen Johan oma imetabaste piltide ja laiemalt oma loomingulise protsessi tagamaid, seda nii praktilise kui filosoofilise poole pealt, ning 16. märtsil kell kell 15.00 toimub temaga eriline fototuur.

Simen Johan saavutas esimest korda laiema tuntuse 1990. aastate alguses kummastavate lapsi kujutavate fotodega, millel ta oli näo- ja kehaosi (sealhulgas enda omi) digitaalselt ümber komponeerides uusi tegelasi loonud. Ühendades omapärasel viisil varase digitöötluse ja traditsioonilise laboritehnika võtted, nihutas ta fotograafia piire kaugemale, kui seni võimalikuks oli peetud. 

Sellest ajast peale on ta välja töötanud hübriidse pildiloome viisi, sidudes dokumentaalsed ülesvõtted loomadest ja maastikest pigem maalile või filmikunstile omaste struktureeritud kompositsioonide ja kontseptuaalse lähenemisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles