ARVUSTUS Etiketiprobleem: meile ei õpetata, kuidas kõneleda teenijatega

Hendrik Alla
, kultuuritoimetuse juht
Uuendatud 13. märts 2024, 14:50
Copy
Aristokraadi kroon on etiketiõpetaja Erika Kolbakovi sõnul nähtamatu, kuid laseb läbi elu käia väärikalt ja enesekindlalt olenemata sellest, milline on positsioon või varaline seis. «Etiketireeglite tundmine aitab hoida pea püsti, selja sirge ja naeratuse näol ka elu kõige raskemal momendil.»

Erakogu
Aristokraadi kroon on etiketiõpetaja Erika Kolbakovi sõnul nähtamatu, kuid laseb läbi elu käia väärikalt ja enesekindlalt olenemata sellest, milline on positsioon või varaline seis. «Etiketireeglite tundmine aitab hoida pea püsti, selja sirge ja naeratuse näol ka elu kõige raskemal momendil.» Erakogu Foto: Erakogu

Küllap iga mees suudab koos lipsusõlme tegemise maagiliste liigutustega meelde jätta, mitu nööpi missugusel pintsakul kinni pannakase. Siiski, on väga hea, et vajadusel saab selle etiketiõpikust järele vaadata.

Selles valguses on mõistetav, et etiketiõpetaja Erika Kolbakov pidas vajalikuks oma teadmised kirja panna raamatusse «Etikett ja head kombed kogu perele». 250 suures formaadis lehekülge, kõvade kaante vahel ja klantspaberil: see teos juba mõjub väärikalt ja rangelt, hoolimata autori soojast naeratusest, mis katab lõviosa esikaanest. Tundub tasuv investeering, mille järgi mitu põlvkonda lapsi viiskaks treenida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles