Normaalsed terved inimesed. Miks karmoška?

Margus Haav
, kultuuritoimetaja
Copy
Lõõtsavägilased mullusuvisel Viljandi folgil möllamas. Esiplaanil on Rasmus Kadaja (vasakul) ja Margus Põldsepp.
Lõõtsavägilased mullusuvisel Viljandi folgil möllamas. Esiplaanil on Rasmus Kadaja (vasakul) ja Margus Põldsepp. Foto: Elmo Riig

Kümnendat aastapäeva tähistavad Lõõtsavägilased peavad oma alguseks seda, kui Karksi-Nuia muusikakooli direktor, Untsakatest tuntud Margus Põldsepp pani koolis lisapillina karmoškat õppivatest Andres Eelmaast, Rasmus Kadajast ja Tobias Taest 2013. aasta detsembris kokku ansambli ja astus ka ise selle ridadesse.

Lõõtsavägilased on esinenud kõikidel Eesti suurematel folgifestivalidel ning teinud koostööd näiteks Untsakate, Zetode, Jaan Pehki, Hardi Volmeri ja Metsatölluga. Sünnipäevapidu tuleb 16. märtsil kell 19 Viljandi pärimusmuusika aidas ning peale Lõõtsavägilaste astuvad sellel üles veel Lõõtsanoobid, Untsakad, Jaan Pehk, Alamakstud Härrad ja Ülemakstud Rentslihärrad.

Sünnipäevajuttu ajasid Margus Põldsepp, Rasmus Kadaja ja Ott-Mait Põldsepp. Intervjuu nendega kulges sama hoogsalt, nagu on kulgenud Lõõtsavägilaste kontserdid.

Millal ja kuidas Lõõtsavägilased alguse said?

Margus Põldsepp: Lõõtsavägilased kogunesid Karksi-Nuia muusikakoolis. Nad kõik õppisid seal. Muide erinevaid pille ja sealjuures mitte lõõtsa. Olid kaks akordioniõpilast ja üks kandleõpilane. Neid sidus see, et millegipärast tahtsid nad lisapillina karmoškat õppima hakata. Ega ma tea seniajani, miks. (Naerab.) Normaalsed terved inimesed. Miks karmoška?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles