Kultuurikatlas keedetakse rokist ja õigeusu liturgiast eksklusiivne elamus

Kultuuritoimetus
Uuendatud 14. märts 2024, 11:37
Copy
Arvuti ettekujutus sellest, mis 2. aprillil Kultuurikatlas juhtuma hakkab.
Arvuti ettekujutus sellest, mis 2. aprillil Kultuurikatlas juhtuma hakkab. Foto: Videokaader

Liturgiamuusika ja progeroki ainulaadne sulam Northodoxian tõmbab kardina eest Kultuurikatlas.

2. aprillil toimub Kultuurikatlas eelmisel sügisel valminud unikaalse progeroki ja õigeusu liturgialaulude sümbioosi – albumi Northodoxian esmaesitlus. «Tulemine» on suure väljakutsega audiovisuaalne lavastus, mille paneb kokku Ain Mäeots.

Northodoxiani «Tulemine» on audiovisuaalne vaatemäng video-mapping'u, erivalgustuse ja live-bändiga, kuhu kuuluvad oma ala tipud: basskitarrist Raul Vaigla, trummar Andrus Lillepea, Ukraina tippkitarrist Gennadiy Grimov ja üle 30 aasta on laval klahvpillide taga ka Lauri Laubre. Lisaks löövad Katelde saali eri osades kaasa mitmed erinevad tippmuusikud ja esinejad.

Northodoxianis saavad kokku õigeusu koorimuusika, progerokk ning veel mitmed muusikastiilid. Albumi idee juured peituvad Northodoxiani idee looja Lauri Laubre elumuutvas rännakus kuulsaimasse õigeusu hälli – Kiievi Petšerskaja Lavra kloostrisse.

Kultuurikatla Katelde saalis toimuv esitlus on esmakordne eksklusiivne võimalus näha, kuidas selline muusika ellu ärkab ja visuaalselt kujundub. Keeruka show-lahenduse tõttu müüakse esitlusele Piletilevis kõigest 200 piletit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles