Vana rokimees ei jõua võidelda: Spotify peale vihastanud Neil Young naaseb platvormile

Kultuuritoimetus
Copy
Neil Young esinemas 2019. aastal.
Neil Young esinemas 2019. aastal. Foto: MAR / Capital Pictures

Muusik Neil Young on otsustanud oma muusika tagasi tuua voogedastusteenusesse Spotify. Young lasi oma muusika Spotifyst eemaldada kaks aastat tagasi, soovides protestida ettevõtte vastu, mis on andnud eksklusiivse platvormi koomik Joe Rogani vastuolulisele taskuhäälingule. Kuna Rogan sõlmis Spotifyga uue lepingu, mille järgi saab tema taskuhääling ilmuda ka teistel platvormidel, sai Young aru, et lahing on muutunud liiga suureks, sest Rogan on nüüd kõikjal.

Young eemaldas oma muusikakataloogi Spotifyst ajal, mil Roganit süüdistati laialdaselt koroonaviiruse vaktsiiniga seotud valeinformatsiooni levitamises. Selle kohta võttis sõna ka 270 teadlast ja arsti, kes väitsid, et sellel valeinformatsioonil on laastav ühiskondlik mõju ning Spotify on vastutav selle eest, et lubab niisugusel tegevusel õitseda oma platvormi kaudu.

Rokkar Neil Young nimetas Spotifyd eluohtliku koroona-valeinformatsiooni koduks. «Nad müüvad raha eest valesid. Nad peavad valima, kas Rogan või Young. Mõlemat ei saa.» Youngi muusika otsustati Spotifyst eemaldada, kuid Spotify esindaja ütles: «Meil on kahju Youngi otsuse pärast eemaldada oma muusika Spotifyst, aga ta on alati tagasi oodatud.» Nüüd on see päev saabunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles