FinEst Funk festivali korraldaja Sten Valdmaa: tutvustame Eesti ja Soome funki eripärasid

Kultuuritoimetus
Copy
Sten Valdmaa.
Sten Valdmaa. Foto: Janne Lass

14. ja 15. märtsil toimub Tartus ja Tallinnas toimumas FinEst Funk festival, mis toob meilt ja mujalt kokku parimad funk-muusikud. Esmakordselt saab kuulda Estonian Funk Unitit ning nende kava Eesti Groove’i radadel, fookuses Marju Kuut ja trompetimängija Jaan Kuman. Lisaks Eesti kontserditele on 16. märts funki võimalik kuulda ka Helsingis Ravintola Töölös ja jazzklubis Storyville.

Sel aastal on programmis Grammy Nominent Norbotten BigBand ft. Nine Sparks Riots Rootsist, Giacomo Turra with The Funky Minutes Itaaliast, siis juba mainitud Estonian Funk Unit, Silky Steps Eestist ja We Got Soul ft Sam Huber Soomest.

«FinEst Funki festival on suhteliselt noor üritus, mis toimus esmakordselt 2023. aastal. Festivali idee sündis Petteri Hasaga koostöös, soovisime luua platvormi mõlema riigi funk-bändide tutvustamiseks ja vahetamiseks. Plaanid on laieneda Soomes teistesse linnadesse ning teha aastaringselt satelliit-kontserte,» räägib festivali sünnist ja taustast FinEst Funki peakorraldaja Sten Valdmaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles