Juurikas. Paleodieet on tuleviku toit

Copy
Kui me päriselt tahame elada ja süüa nagu neandertaallased, tuleb omaks võtta koopainimese terviklik elustiil.
Kui me päriselt tahame elada ja süüa nagu neandertaallased, tuleb omaks võtta koopainimese terviklik elustiil. Foto: wikimedia.org

Elame järjekordse väikese jääaja lõpul ja paleodieet on tulevikuteema! Just praegu on paras aeg lõpetada kogu see põllumajanduse, kulinaaria ja gastronoomia jant ja hakata toituma nagu koopainimene!

Õige on omaks võtta terviklik koopainimese elustiil, mitte lihtsat moepärast flirtida isehakanud eluõpetajate poolt välja mõeldud «paleodieediga». Kui me päriselt tahame elada ja süüa nagu neandertaallased, siis peame toiduks tarvitama ainult neid asju, mida õnnestub omaenese kätega loodusest hankida.

Hea paleoliitilise tava kohaselt süüakse kõigepealt ära suuremad söödavad objektid. Kuna praegu kummitab mammutite, mastodonide ja hiidsisalike vähesus (isegi hülgeid ja kopraid on raske kätte saada!), siis osutuvad parimaks saagiks inimesed sõltumata soost, vanusest ja nahavärvist. Kui olete oma naabrid nahka pannud, siis tuleb juba laiemal territooriumil küttimas käia. Seeaeg kui mehed jahil käivad, laulavad naised kodus jahiõnne toovaid loitse ning tantsivad rituaalseid tantse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles