Kui Alla Pugatšova pole lihtsalt Alla Pugatšova

Heili Sibrits
, Postimees Nädal peatoimetaja
Uuendatud 18. märts 2024, 10:51
Copy
Igor Matvejevi lavastus «Iceberg», põhirollides Elmo Nüganen ja Julia Aug
Igor Matvejevi lavastus «Iceberg», põhirollides Elmo Nüganen ja Julia Aug Foto: Pressifoto

Lavastuse «Iceberg» külalisetendus Vene Teatris oli mitmes mõttes sündmus. Esiteks, et laval said kokku kaks erilist annet – Venemaalt sõja tõttu põgenenud Julia Aug ja Eesti üks tippnäitlejaid/lavastaja Elmo Nüganen, nende mängule kaasa elada on erakordne. Lavaloo autor on Venemaalt Soome pagenud, varem Moskvas opositsioonilises Teatr.docis tegutsenud näitekirjanik Mihhail Durnenkov, kelle näidend «Eisenstein» esietendus Eesti Draamateatris just äsja Julia Augi lavastusena.

Kuigi «Icebergi» produtsent on Eestist pärit kultuurikorraldaja Rene Kirspuu, on erakordne ka see, et eelmise aasta sügisel Prantsusmaal esietendunud lavastus Eestisse jõudis, sest liig sageli meil Eestis välislavastusi enam ei näe (kui, siis festivalid, kus on sageli pisut teistsugusem repertuaar, kuigi ma ei näe ka põhjust, miks näiteks ei võiks «Iceberg» olla Baltoscandali kavas).

Ainus põhjus vast on lavastuse Eestisse toomise hind. Seda suurem rõõm oli näha, et saal oli täis ka vaatamata ülimalt krõbedatele hindadele – kõige kallim oli loož, nelja koha eest tuli seal välja käia 1250 eurot, põrandal maksid kohad 200 ja 300 eurot, aga oli ka saada 50–70-euroseid pileteid, enamjaolt rõdul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles