MIDA ARVATA? Eesti näidend pälvis nii süüdistusi putinismis kui ka kiitust. Lavastaja ei nõustu kriitikaga (4)

Anastasiya Tido
, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Eelmise aasta lõpus jõudis publiku ette lavastus «#Ярусский/#Maolenvenelane», mis põhines intervjuudel viieteistkümne eestivenelasega. Etendus tekitas vastakaid arvustusi, osa vaatajaid oli selle peale sõna otseses mõttes solvunud, teistele avaldas lavastus aga muljet. Rus.Postimees vaatas etendust ja kogus selle kohta erinevaid arvamusi, et mõista, millise eesmärgi autorid püstitasid ja mis nimelt osale publikust vastumeelne oli. 

Lavastajaks oli Venemaalt Eestisse kolinud Julia Aug, kes jätkas edukalt oma teatriteed Narvas Vaba Lava teatrikeskuses. Lavastuse nimi on inspireeritud eelmise aasta septembris avalikkust erutanud kleebisekampaaniatest «Я русский» («Ma olen venelene») ja «Сила в правде» («Tões on jõud»). Tookord sekkus toimuvasse politsei, kuna need loosungid olid juba laialt levinud sõja toetajate seas.

Etenduse stsenaarium sündis intervjuude põhjal inimestega, kes olid nõus rääkima Ukraina sõjast ja poliitikast. Kokku osales küsitluses viisteist inimest, kelle vastustest koostati stsenaarium, mis jaotati eraldi episoodideks.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles