Usutlused eesti kirjanikega said kaante vahele

Kultuuritoimetus
Copy
Irina Belobrovtseva
Irina Belobrovtseva Foto: Peeter Langovits

20. märtsil algusega kell 18.00 toimub Tallinnas Mati Undi muuseumis (Koidula 17) Irina Belobrovtseva raamatu «20 intervjuud 20 aastat hiljem» (Tuum 2024) esitlus. Autoriga vestleb kirjastaja Igor Kotjuh, repliikidega esinevad Maarja Vaino, Maimu Berg ja Toomas Kall.

Tallinna Ülikooli vene kirjanduse emeriitprofessor Irina Belobrovtseva on aastakümneid tegelenud ka eesti kirjandusega – nii teadlase, tõlkija kui ka kultuuriajakirjanikuna.

See raamat sisaldab Belobrovtseva vestlusi eesti kirjanikega, mis on algselt salvestatud nullindatel Eesti Raadio venekeelse kanali Raadio 4 saatesarja jaoks. Nüüd jõuavad need jutuajamised trükitud kujul eestikeelse lugejani.

Irina Belobrovtseva «20 intervjuud 20 aastat hiljem»
Irina Belobrovtseva «20 intervjuud 20 aastat hiljem» Foto: Raamatukaas

Esitluse koht on valitud taotluslikult, sest raamatus on usutlus ka Mati Undiga, ning sellest Loomingus avaldatud intervjuust kasvas välja idee avaldada eraldi raamatuna ka teised usutlused.

Iseloomustades kogumiku kangelasi, võib öelda, et intervjueeritavad kirjanikud kuuluvad mitmesse põlvkonda, alates Jaan Krossist ja Debora Vaarandist kuni Tõnu Õnnepalu ja Kaur Kenderini. Kaante vahel saavad sõna näiteks sellised autorid nagu Maimu Berg, Dagmar Normet, Lilli Promet, Enn Vetemaa, kokku 20 suurepärast kirjanikku.

Autori sõnul on raamat intelligentse vestluse austajatele, keda huvitab kirjanike teoste taga peituv mõttemaailm.

Sissepääs on prii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles