Horror Dance Squad püüab uue looga rokistaadione vallutada

Kultuuritoimetus
Uuendatud 21. märts 2024, 11:45
Copy
Horror Dance Squad
Horror Dance Squad Foto: Martin Lauri

Ansambel Horror Dance Squad andis välja kolmanda singli «Everglow» maikuus ilmuvalt albumilt «All I See Is Black». ​«Everglow» sai inspiratsiooni Bruce Greyson M.D. raamatust «After», mis kirjeldab surmalähedaste kogemuste sarnasusi erineva usulise, vaimse, kultuurilise ja etnilise taustaga inimeste seas.

Need, kes jäid ellu, et oma kogemust jagada, kirjeldavad ülekaalukalt tingimusteta armastuse, andestamise ja aktsepteerimise tunnet.

Laulja Ian Karell selgitab, et uuringute kohaselt on stereotüüp valguse poole kõndimisest tõepoolest see, mida enamik neist, kellel on olnud surmalähedane kogemus, läbi elavad. Kui me alustasime selle laulu vokaalide kirjutamist, salvestas Karl enamiku, mis jõudis lõplikku versiooni, sealhulgas refrään «Into the Everglow». Lugesin raamatut samaaegselt, kui laulu sõnade kallal töötasime ja teadsin kohe, millest ma tahaksin, et see lugu räägiks.»

«Instrumentaalselt esindab laul «Everglow» pigem Horror Dance Squadi õrnemat poolt. Me teadsime, et tahame, et see album oleks mitmekesine ja peegeldaks kõike, mida me bändina pakume,» selgitab Henri Kuusk. «Olemuslikult alustasime popiliku loo kirjutamist ja seejärel keerasime sellele nii mõnegi vindi peale.»

Karl Mesipuu lisab: «Ükskõik, mida sa arvad, et oled selle elu jooksul saavutanud, kas materiaalses või vaimses mõttes, lõpetame kõik samamoodi, naastes mullaks, kust tulime. «Everglow» on laul sellest, kuidas loobuda vajadusest täita oma elu materiaalsete asjadega ja keskenduda sellele, mis tegelikult oluline on.»

Everglow on Horror Dance Squadi kolmas singel sel aastal ning pärineb albumilt «All I See Is Black», mis ilmub juba maikuus.

Horror Dance Squad on Eestis üks enim kõneainet tekitav metal-bänd, kes segab julgelt metalcore'i, punki ja popmuusikat, lisades sinna juurde plahvatusliku live-esitluse. Horror Dance Squad ei levita metal-stiilile omaselt sünget ja negatiivset sõnumit, vaid jagab päevakohaseid sotsiaalseid ja eksistentsiaalseid teemasid publikuga läbi nakkava positiivsuse. Alates nende loomisest 2014. aastal on bänd saanud jagada oma omapärast stiili nii Eesti kui ka välismaa suurematel lavadel, s.h ühel Euroopa suurimal metal-festivalil Wacken Open Air ning samuti 2023. aasta Impericon Festivalil.

Kuula laulu:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles