Mis juhtus? «Harry Potteri» autor ähvardab fännilehe kohtusse kaevata

Kultuuritoimetus
Uuendatud 21. märts 2024, 13:34
Copy
J.K. Rowling.
J.K. Rowling. Foto: Joel C Ryan/AP

«Harry Potteri» autor J.K. Rowling hoiatab sotsiaalmeedia fännisaiti Wizarding News, et on valmis minema kohtusse, kui sait jätkab tema perekonna kohta valeteabe levitamist, vahendab Yahoo News.

Nimelt väidab fännisait, et autoril on võõrandunud tütar, kes muutis oma perekonnanime ning on kolinud Portugali, et Rowlingust eemale saada. Saidil jagati ka beebipilte, kus väidetavalt oli peal Rowlingu lapselaps.

«Harry Potteri» autor pöördus kolmapäeval X-i, et vastata hiljutistele väidetele. «See on vale. Beebil ja tema emal pole minuga mingitki sidet. See pole minu tütar, vaid kättemaks, mis põhjustab kaaskahju süütutele inimestele. Kui kohtumenetlus on ainus viis enda kaitsmiseks, siis seda ma ka teha kavatsen,» seisis avalduses. 

«Ma olen teinud kõik, mis minu võimuses, et oma lapsed rambivalgusest eemal hoida,» sõnas autor järgmises säutsus, kus ühtlasi lükkas ümber valeväited, sõnades, et rääkis oma tütrega alles äsja.

«Kui väidete tagasivõtmist ei toimu ja minult vabandust ei paluta, siis järgmine kiri, mis te saate, on juba minu advokaadilt,» jätkas autor.

Wizarding News vastas Rowlingule X-kontol, millel on ligi 38 000 jälgijat, ehkki väidetavalt on Wizarding News autori X-is blokeerinud. 

«Meil on siiralt kahju J.K. Rowlingu vanima tütre ees, et me oleme ta segamini ajanud isikuga, kes vägagi juhuslikult kannab sama nime ning kelle kohta on leitud informatsiooni mitmetest veebiartiklitest ja biograafiatest. Meil on kahju, et oleme olukorda ekstrapoleerinud (nähtuse ühe osa jälgimisel tehtud järelduste laiendamine nähtuse teisele osale - toim.) ning jaganud sedavõrd ebatäpseid üksikasju,» kirjutas saidi esindaja. 

«Me eksisime ning tunnistame seda. Aga lihtsalt uudishimust - millal oli viimane kord, kui J.K. Rowling vabandas selle eest, et postitas midagi solvavat?» lisas Wizarding News säutsus. 

Wizarding News on fännisait, mis käivitati 2002. aastal. Eesmärk oli koondada lehele «Harry Potterit» puudutavaid uudiseid, kuid hiljem on sait hakanud avaldama lugusid sellest, kuidas J.K.Rowling oma pärandit hävitab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles