Lugejateni võib peagi jõuda 3000 uut audioraamatut

Kultuuritoimetus
Copy
Bussis saab küll lugeda, aga jalgrattaga sõites võib samal ajal põletada kaloreid, nautida ümbrust ning kuulata audioraamatut, podcast'i või raadiot.
Bussis saab küll lugeda, aga jalgrattaga sõites võib samal ajal põletada kaloreid, nautida ümbrust ning kuulata audioraamatut, podcast'i või raadiot. Foto: Shutterstock

Eesti rahvusraamatukogu on teinud kirjastajatele kättesaadavaks mitu tuhat näitlejate sisse loetud eestikeelset fonogrammteost, millest saab valmistada uusi audioraamatuid. Avaliku ja erasektori koostöö on märgiline samm kogu digikirjanduse kättesaadavamaks tegemisel ning ühtlasi eesti kultuuripärandi hoidmisel. Aasta lõpuks jõuavad digikeskkondadesse esimesed 1000 uut audioteost.

«Rahvusraamatukogu eesmärk on tuua rohkem inimesi eesti kultuuri ja kirjanduse juurde,» rõhutas Eesti rahvusraamatukogu teenuste juht Kristel Veimann, kes loodab, et eestikeelse kirjanduse juurde jõuab nüüdsest ka üha enam noori inimesi. «Kirjastajatega koostöös soovime pakkuda kvaliteetseid audioteoseid ja meil on pakkuda enam kui 3000 fonogrammteost, millest saab teha audioraamatud.»

«Rahvusraamatukogu panus on kirjastajatele suureks abiks, sest audioraamatute tootmine on kallis. Koostöö tulemusel laieneb audioraamatute valik märgatavalt ning usume, et müük hoogustub,» kinnitas Ain Lausmaa Eesti digiraamatute keskusest. Koostöö rahvusraamatukoguga võimaldab laiendada digiraamatute keskusel valikut aasta lõpuks 1000 teose võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles