Protest läbi: teinegi muusikalegend loobus lahingust Spotify vastu ning naases platvormile (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Joni Mitchell võtmas vastu Gershwini auhinda 2023. aastal
Joni Mitchell võtmas vastu Gershwini auhinda 2023. aastal Foto: AP Photo/Amanda Andrade-Rhoades

Joni Mitchell on otsustanud järgida Neil Youngi eeskuju ning tuua oma muusika tagasi Spotifysse, vahendab The Guardian. Solidaarsusest Youngiga otsustas Mitchell aasta eest oma muusika platvormilt eemaldada, et protestida Joe Rogani ja tema vaktsiine puudutava valeinformatsiooni vastu. 

Mitchell ei ole veel otsuse tagamaid kommenteerinud, kuid võib oletada, et see on seotud sellega, et ka Neil Young on otsustanud oma muusika Spotifysse tagasi tuua pärast seda, kui platvorm lõpetas eksklusiivlepingu Joe Rogani taskuhäälingusaatega.

Mäletatavasti süüdistas Young koos 270 teadlase ja tervishoiutöötajaga Roganit vaktsiinide kohta valeinformatsiooni levitamises.

Alates veebruarist on «The Joe Rogan Experience'i» taskuhääling muutunud kättesaadavaks ka muudel platvormidel, sealhulgas Apple Podcasts, YouTube ja Amazon Music.

Oma Spotifysse naasmise kohta kirjutas Young sotsiaalmeedias: «Minu otsus on tingitud sellest, et ka teised muusikateenused pakuvad nüüd samu valeinformatsiooni levitavaid taskuhäälinguid. Ma ei saa ka Apple'i ja Amazoni vastu võidelda, sest muusikasõpradele ei jääkski midagi.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles