Romantiline? Jokker ja Harley Quinn hakkavad teineteisele serenaadi laulma

Kultuuritoimetus
Copy
Joaquin Phoenixi «Jokker» toob vaatajate ette midagi tõeliselt intiimset, ebamugavat ja ahastust tekitavat.
Joaquin Phoenixi «Jokker» toob vaatajate ette midagi tõeliselt intiimset, ebamugavat ja ahastust tekitavat. Foto: Forum Cinemas

Režissöör Todd Phillips on paljastanud, et menufilmi «Jokker» järg on muusikal ning Jokker ning Harley Quinn hakkavad otsesõnu teineteisele serenaadi laulma filmis «Jokker: Folie à Deux». Nüüd on ka selge, mitu laulu tegelikult filmi jõuab, vahendab Variety. 

Todd Phillipsi pikisilmi oodatud järg filmile «Joker» on filmimuusikal, mille keskmes on vähemalt 15 «väga tuntud laulu ümbertõlgendused», originaalmuusikat hetkeseisuga filmis ei ole, ehkki filmiga seotud isikute sõnul võib neid veel filmile lisanduda.

Üksikasjad selle kohta, kes lugusid kirjutaks või numbreid laulaks, pole teada, ent allikate sõnul on esimese «Jokkeri» helilooja Hildur Guðnadóttir lisanud «igasse muusikalisesse numbrisse endale iseloomulikke ja kummitavaid muusikalisi vihjeid». 

Ka filmi enda kohta on hetkel üsna vähe teada, sest süžeed pole ametlikult kinnitatud, ent filmi kirjeldatakse kui «muusikaliste elementidega draamat», mille tegevus leiab aset Arkhami vaimuhaiglas. Asjaosaliste sõnul «murrab film traditsiooniliste muusikalide vormi».

«Jukeboxi-muusikalid» ehk muusikalid, mis ei ole üles ehitatud originaallugudele, vaid tuntud laulude iseloomulikule esitamisele, nagu seda on tehtud filmides «Mamma Mia!» ja «Mouline Rouge», on üldiselt saavutanud kassaedu ning kogunud enda ümber märkimisväärse jälgijaskonna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles