ARVUSTUS Bohren & der Club of Gore – väääga aeglane muusika, mis sobib nii kirikusse kui bordelli

Margus Haav
, kultuuritoimetaja
Copy
Doom-džässi Saksamaa tööstuslikumast piirkonnast: Bohren & der Club of Gore’i sinine öö on õrnalt meie laupade kohale tõusnud.
Doom-džässi Saksamaa tööstuslikumast piirkonnast: Bohren & der Club of Gore’i sinine öö on õrnalt meie laupade kohale tõusnud. Foto: Dmitri Kotjuh

Paavli kultuurivabrikus esinenud unikaalse helikeelega saksa tumeda doom-džässi trio Bohren & der Club of Gore suutis oma hüpnootilisel kontserdil lisaks meisterlikule pillikäsitsusele teha ajaga midagi kummalist.

Lavalt alguse saanud kookon ronis oma pehmete käpakestega publiku pahkluudest pisitasa muudkui ülespoole, kuni oli terve täistuubitud saali in corpore saanud sellisesse faasi, kus aeg ja ruum muutusid suhteliseks ning oluliselt enam ei lugenud.

Aeglane tempo, eriti sügav bass, minimalistlikud meloodiaid ja melanhoolseid helid, paks sihikindlalt tupruv lavasuits ja selles veiklevad üksikud prožektorikiired panid kamba peale vist tõesti aja peatuma. Noodid võisid olla nii pikad ja nii aeglased, et neid oleks saanud peaaegu käega katsuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles