HIRMUTAV STATISTIKA Mõjuvõimsaima vandenõuteoreetiku valedel on šokeeriv jõud

Kultuuritoimetus
Uuendatud 26. märts 2024, 16:09
Copy
Dokumentalist Dan Reedi uusim dokfilm võtab luubi alla vandenõuteoreetikute kuninga Alex Jonesi.
Dokumentalist Dan Reedi uusim dokfilm võtab luubi alla vandenõuteoreetikute kuninga Alex Jonesi. Foto: AP Photo / Jose Luis Magana, File / Scanpix

Michael Jacksoni kunagisi võimalikke seksuaalkuritegusid uurinud dokfilmi «Leaving Neverland» (2019) režissöör Dan Reed on viimased neli aastat teinud uut dokumentaalfilmi maailma häälekaimast vandenõuteoreetikust Alex Jonesist ja tema paremäärmusliku libauudiste saidi InfoWarsi ulatusest. Dokfilm paljastab Jonesi mõju ühiskonnale ning näitab, kuidas ta kaotas laialt kajastatud kohtuasja seoses Sandy Hooki algkoolis toimunud massimõrvaga, vahendab The Guardian.

InfoWarsi juba 1999. aastal loonud Alex Jonesi teatakse laialdasemalt kui šarlatani, kes rikastub lihtsameelsetele Ameerika kodanikele vandenõuteooriate mahaparseldamisega. Suurema kurikuulsuseni jõudis Alex Jones siis, kui 2012. aastal toimus Connecticuti osariigis Sandy Hooki algkoolis tulistamine, mille tagajärjel kaotas elu 20 väikest last ning kuus töötajat.

Vahetult pärast tragöödiat läks Jones otse-eetrisse, kirjeldades kogu riiki šokeerinud massimõrva kui valitsuse libaoperatsiooni, mille eesmärk on rahvast veenda, et relvaomamisele õigustele peaks kehtestama piiranguid. Jonesi sõnul olid ohvrite pereliikmed vaid näitlejad ning ühtegi last tegelikult surma ei saanud. Dan Reedi dokfilm «The Truth vs. Alex Jones» paljastab muu hulgas hirmutava statistika, et tingituna Alex Jonesi mõjust ei uskunud ühel hetkel iga viies ameeriklane, et Sandy Hooki tragöödia päriselt toimus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles