Suri hinnatud filmi- ja telenäitleja (1)

Kultuuritoimetus
Uuendatud 26. märts 2024, 16:35
Copy
Saksa filmi- ja telenäitleja Fritz Wepper suri 82-aastaselt.
Saksa filmi- ja telenäitleja Fritz Wepper suri 82-aastaselt. Foto: IMAGO / Sven Simon / Scanpix

25. märtsil suri 82-aastaselt Saksa filmi- ja telenäitleja Fritz Wepper, kes mängis inspektor Harry Kleini ühes populaarsemas Saksamaa krimiseriaalis «Derrick». Wepper astus üles ka kuulsas Bob Fosse filmis «Kabaree» ning Austria režissööri Bernhard Wicki 1959. aasta draamas «Sild».

Fritz Wepperi kuulsaim roll oli kahtlemata sarjas «Derrick», mis jooksis aastatel 1974 kuni 1998. Wepper astus sarjas Harry Kleinina üles 281 jaos ning kehastas sama tegelaskuju ka «Derrickile» eelnenud telesarjas «Komissar» (1969–1976). «Derrickit» peetakse üheks Saksamaa ajaloo edukamaks telesarjaks. Selle näitamisõigusi müüdi enam kui sajasse riiki.

Sarja peategelast Stephan Derrickit kehastas Horst Tappert, Wepperi kanda oli aga tema abilise, inspektor Harry Kleini roll. Kahekesi lahendasid nad sarjas krimijuhtumeid Münchenis ja selle lähiümbruses. Horst Tappert suri 2008. aastal, mistõttu on nüüd meie seast lahkunud sarja mõlemad meespeaosalised.

Wepper astus karjääri jooksul üles ka näiteks režissöör Luc Bessoni esimeses mängufilmis «Le Dernier Combat» ning Agatha Christie kuulsa loo «Mõrv Idaekspressis» 2001. aasta tele-ekraniseeringus, kus Hercule Poirot' rolli mängis Alfred Molina.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles