Toomas Hendrik Ilves meenutab konverentsil kunagist kõnet

Kultuuritoimetus
Uuendatud 26. märts 2024, 16:34
Copy
Endine president Toomas Hendrik Ilves Ärma talus.
Endine president Toomas Hendrik Ilves Ärma talus. Foto: Tairo Lutter, Postimees

5.–6. aprillil toimub Nordic Hotel Forumi konverentsikeskuses rahvusvahelise festivali Tallinn Music Week raames konverents, mille otsa teeb lahti endine president Toomas Hendrik Ilves koos Music Estonia tegevjuhi Ave Sophia Tölpti ning festivali juhi Helen Sildnaga.

Konverentsi avapaneelis keskendutakse muusikasektori viimase kümnendi märgilistele muutustele ja tulevikuvisioonidele, juhindudes president Ilvese 2014. aasta vabariigi aastapäeva kõnest. «Mis toond on meid siia, see enam edasi ei vii,» ütles toona Ilves. Vestlust juhib Euroopa muusikaeksportijate vahetuse (EMEE) uuringute koordinaator Virgo Sillamaa.

Tänavusel konverentsil on fookuses Keychange'i uus etapp, Liveurope'i tormiline kümnend, kõrbefestivali Burning Man lugu, muusika- ja tehnoloogiasektori vahelised sillad, kliimamuutused ja Maa autoriõigused.

Kokku võtab TMW konverentsil sõna enam kui 150 muusikatööstuse spetsialisti, teadlast, ettevõtjat, poliitikakujundajat, ajakirjanikku ja muusikut. Varem avalikustatud esinejate hulgas on R.E.M.i nõustaja Bertis Downs, britpopi suhtekorralduslegend Jane Savidge, muusikaloolane Joe Muggs ja Euroopa Kooriliidu peasekretär Sonja Greiner.

Konverentsi uute kõnelejate seas on president Toomas Hendrik Ilves, Burning Mani projekti linnaplaneerimise asedirektor Bryant Tan, e-residentsuse programmi juht Liina Vahtras, PRS Foundationi juht Joe Frankland, EarthPercenti kogukonna juht Becky Young ning muusik ja aktivist Madame Gandhi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles