VANEMUISE BALLETT 85 Mare Tommingas: ei saa nõuda, et Eesti ballett koosneb ainult eestlastest!

Heili Einasto
, tantsukriitik
Uuendatud 30. märts 2024, 14:55
Copy
Hetk «Pähklipureja» proovist. Mare Tommingas pakub, et Vanemuise balletitrupi isikupärane käekiri kujunes Ülo Vilimaa käe all. Isegi kui praeguses noores koreograafis ei ole jälgegi Vilimaa sammustikust, on temas seda vaimsust, mida Vanemuises on hoitud.
Hetk «Pähklipureja» proovist. Mare Tommingas pakub, et Vanemuise balletitrupi isikupärane käekiri kujunes Ülo Vilimaa käe all. Isegi kui praeguses noores koreograafis ei ole jälgegi Vilimaa sammustikust, on temas seda vaimsust, mida Vanemuises on hoitud. Foto: Silas Stubbs

Kuu aja pärast Vanemuise balleti 85. sünnipäeva tähistava teatri balletijuht Mare Tommingas võttis trupi Ülo Vilimaalt üle juba 1998. aastal, kuid ei mattunud administreerimisse, vaid on kõige muu kõrval asendanud isegi repetiitorit.

Vanemuise balletiartistid ongi universaalid, kelle jalg ei pruugi tingimata kõrva taha käia, kuid on isiksused, kelles Vanemuine toob välja parima. Balletijuht pakub, et kui ükskord peaks saabuma päev põhja minna, siis läheb Vanemuise ballett põhja kõrgel kunstilisel tasemel.

Mare Tommingas vastas küsimustele kirjalikult.

Vanemuise trupis on juba aasta(kümne)id valitsenud välismaalt pärit tantsijad. Milliste omaduste pärast eelistate neid balletikooli või Vanemuise stuudio õpilastele?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles