Audioraamatud kõigile! Rahvusraamatukogu otsusest võidab nii vaegnägija kui ka tavaline raamatusõber

Kultuuritoimetus
Copy
MiRKO rakendus annab loetud raamatute põhjal ka soovitusi, kuid need tunduvad praegu veel juhuslikku laadi.
MiRKO rakendus annab loetud raamatute põhjal ka soovitusi, kuid need tunduvad praegu veel juhuslikku laadi. Foto: Eero Vabamägi

Möödunud nädalal kirjutas Postimehe kultuuritoimetus, et Eesti lugejateni võib peagi jõuda 3000 uut audioraamatut, sest Eesti Rahvusraamatukogu on teinud kirjastajatele kättesaadavaks mitu tuhat näitlejate sisse loetud eestikeelset fonogramm-teost, millest saab valmistada uusi audioraamatuid. Millal võivad esimesed raamatud kuulajateni jõuda ning kui suurt huvi on kirjastajad seni tundnud? Vastuseid andis Rahvusraamatukogu teenuste juht Kristel Veimann.

Hetkel saab eestikeelseid audioraamatuid kuulata näiteks Rahva Raamatu tasulisest rakendusest ja Elisa Raamatu tasulisest rakendusest. Mujal maailmas pakub audioraamatute kuulamise võimalust ka Spotify, kuid seda vaid premium kasutajatele ning kuni 15 tundi kuus ja peaasjalikult inglise keeles.

Tasuta eestikeelsed audioraamatud on kuulajatele kättesaadavad Rahvusraamatukogu enda rakenduse MIRKO kaudu, kus audioraamatutele on võrdlemisi suur nõudlus, nii et raamatute kuulamiseks tuleb aktiivselt silma peal hoida, millised raamatud parajasti saadaval on.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles