ARVUSTUS Tulnukas 2 norib tüli absoluutselt igaühega

Meelis Oidsalu
Uuendatud 3. aprill 2024, 10:29
Copy
Tulnukas 2 – Valdis (Märt Avandi) saabub tagasi, küll maailma, mis on muutunud.
Tulnukas 2 – Valdis (Märt Avandi) saabub tagasi, küll maailma, mis on muutunud. Foto: Kaader filmist

«Tulnukas 2» pole kindlasti mingi kriitikufilm, nõudlikuma vaataja jaoks on siin liiga vähe žanripuhtust ja visuaalset stiilitaotlust. Viimane pole ajaviitefilmide puhul sugugi välistatud, nagu on näiteks tõestanud Quentin Tarantino surematu «Pulp Fictioniga». Veel on «Tulnuka» 2006. aasta avaosa fänne ajanud ärevile asjaolu, et omal ajal veebikeskkonnas levinud 22-minutiline tudengifilm ei pruugi üldse suurele ekraanile passida.

Film oleks mitmete fännide, aga ka peaosalise Valdise kehastaja Märt Avandi meelest pidanud järjeta jäämagi. Filmiajalugu edukaid järgi eriti ei tunne, «Ristiisa» ja «Terminaatori» teine osa tulevad esimese hooga ainsana pähe. Ma lisaks siia nüüd ka Merivoo «Tulnuka».

Raske vaatamine

Märt Avandi ütles, et teda veenis ümber Rasmus Merivoo stsenaarium. Selles on avaosaga võrreldavat kirjanduslikku hoogu, seda jätkuvalt mahlakate roppuste ja paduprogressiivse tuleviku-Eesti koomilise olustikukujutuse näol. Ka esimeses osas kahkjaks jäänud tegelaste ja sündmustiku areng on järjes selgelt professionaalsem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles