KULTUURIS KUUM Rändav kirjanik Anete Kruusmägi meenutab elu Indoneesias

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Anete Kruusmägi kirjutas elust Indoneesias romaani «Viimane päikesetõus». Saates «Kultuuris kuum» räägib ta lähemalt, kuidas tema elu rändurina on kulgenud.
Anete Kruusmägi kirjutas elust Indoneesias romaani «Viimane päikesetõus». Saates «Kultuuris kuum» räägib ta lähemalt, kuidas tema elu rändurina on kulgenud. Foto: Erakogu

Postimehe kultuuritoimetuse taskuhäälingus «Kultuuris kuum» vestleb Ralf Sauter kirjanik Anete Kruusmäega, kes on elanud mitmes riigis, sealhulgas Indoneesias. Lähtudes oma kogemustest Indoneesias, kirjutas Kruusmägi aasta alguses ilmunud romaani «Viimane päikesetõus», mis märgiti ära Kirjanike Liidu 2023. aasta romaanivõistlusel.

Millistes riikides on Kruusmägi elanud ja õppinud? Millist kultuurišokki koges ta Indoneesias, kuhu oli äärmiselt raske sulanduda? Kuidas asus ta kirjutama sellest riigist romaani? Mida on tema sulest veel ilmunud? Kruusmäe annab nendele küsimustele saates vastuse. Samuti tuleb juttu sellest, kuidas välismaal elamine võib üht eestlast muuta ning mida võiks meil olla õppida näiteks inimestelt Indoneesias, kes vaatamata kitsikusele suudavad säilitada kogukonnatunnet ning on alati valmis üksteist aitama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles