INTERVJUU Hollywoodi operaator John Mathieson puhkab Saaremaal «Gladiaatori» tegemisest

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Copy
Korduvalt meisterlavastaja Ridley Scottiga töötanud Hollywoodi operaator John Mathieson armastab aega veeta Saaremaal.
Korduvalt meisterlavastaja Ridley Scottiga töötanud Hollywoodi operaator John Mathieson armastab aega veeta Saaremaal. Foto: Eero Vabamägi

Hollywoodi tippoperaator John Mathieson mahutas nädala algul oma tihedasse töögraafikusse Eestis käimise, et anda Sõpruse kinos eriline meistriklass, mille raames näitas ta publikule oma varasemat tööd.

Kuigi Inglismaalt pärit Mathieson on aastakümneid töötanud suurte Hollywoodi filmide juures, tuleb ta tegelikult igal aastal Eestisse, sest kahele Oscarile kandideerinud operaatoril on abikaasa Mariaga Saaremaal maja, kus Mathieson armastab puhkamas käia. Meie vestlus toimus Tallinna hotellis, kus Mathieson ajutiselt peatus.

Kui tihti töö kõrvalt Eestis käite?

Nii sageli kui võimalik. Kuna meil on maja maal, on alati tegemist. Kui lapsed olid väikesed ja neil tuli pikk suvepuhkus, üritasin eriti palju siin olla. See ajas mu agendid Ameerikas hulluks, sest seal puhkust ei võeta. Kui ameeriklaste lastel tuleb suvepuhkus, saadetakse lapsed lihtsalt laagrisse ära. (Naerab.) Koroonapandeemia oli paljude inimeste jaoks kohutav, aga mulle meeldis, et sain kaheksaks kuuks Saaremaale tulla. Ma ei pidanud järsku ringi tormama nagu sõge Hollywoodi inimene. Meie maja Saaremaal on keset tühjust, eriti inimesi ei näe. Sealne melanhoolia ja vaikus on ilusad. Tahtsin praegugi seal käia, aga lennuväsimuse ja pagasi kaotamise pärast ööbisin hoopis siin Tallinna hotellis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles