Natsid seadsid keset surmakarjeid sisse lillelõhnalise idülli

Ralf Sauter
, ajakirjanik
Uuendatud 7. aprill 2024, 13:28
Copy
«Huvivööndis» näitab pereema Hedwig lapsele lilli, taustal kõlavad aga karjed ja püssilasud.
«Huvivööndis» näitab pereema Hedwig lapsele lilli, taustal kõlavad aga karjed ja püssilasud. Foto: Filmikaader

Kahe Oscariga pärjatud «Huvivööndis» viivad kõige sadistlikumad kurjategijad lapsi jõe äärde piknikku pidama, unistavad puhkusereisist ning imetlevad oma kaunist lillepeenart.

Rudolf Höss (Christian Friedel) on eluga rahul. Ta on abielus Hedwigiga (Sandra Hüller), neil on mitu last. Suvepäevil, kui päike taevas lõõmab, viib Hedwig tite õue, et näidata talle peenral õitsevaid lilli ning leida koos lepatriinu. Õhtul enne magama jäämist uurib Hedwig elevusega Rudolfit, kas mees plaanib Itaalia reisil teda jälle spaasse viia. Päeval käivad lapsed end jões jahutamas. Puhkehetkedel pikutab Rudolf diivanil, kuulates raadiost spordiülekannet.

Tõeline idüll, olgugi et puhkamiseks mehel palju aega ei jää. Kui Hedwig armastab magamistoas kasukaid ja mantleid selga proovida, tundes end kuningannana, peab Rudolf elutoas arutama külla tulnud inseneridega uut rajatist, mida plaanitakse nende maja kõrvale. Ülikondades insenerid lubavad uhkelt: «Seitsme tunniga põletab ühes kambris ligi 500 korraga!» Rudolfi silmad löövad särama. Talle võib selline juurdeehitis tähendada ametikõrgendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles