KULTUURIS KUUM Semper-Ojasoo lavastasid Riias «Meistri ja Margarita». Publik huilgas

Madli Pesti
, teatrikriitik
Copy
Ene-Liis Semperi ja Tiit Ojasoo «Meister ja Margarita» Läti kunstiteatris. Woland (Arturs Krūzkops) näitab Margaritale (Ieva Segliņa) maailma, toda haarab õud.
Ene-Liis Semperi ja Tiit Ojasoo «Meister ja Margarita» Läti kunstiteatris. Woland (Arturs Krūzkops) näitab Margaritale (Ieva Segliņa) maailma, toda haarab õud. Foto: Anita Kremm

Lavastajate Ene-Liis Semperi ja Tiit Ojasoo rahvusvaheline karjäär jätkub: esimest korda lavastasid nad lõunanaabrite juures, tuues Läti kunstiteatris välja suurejoonelise «Meistri ja Margarita».

Neli ja pool aastat tagasi, 2019. aasta sügisel lavastasid nad sama materjali ühes Euroopa olulisemas teatris Viini Burgteatris ning pälvisid kujunduse eest Austria teatriauhinna. Nelja ja poole aastaga on maailm pööranud ette justkui täiesti uue külje.

Pärast pandeemiat ja suure sõja puhkemist pole vist miski endine.

Woland ei saa enam olla särav rokkar nagu Viinis. Riia lavastuse Woland (Arturs Krūzkopsi peenes esituses) on kõigi vahel voolav, esmapilgul tähelepandamatu – ei mingit säravat punast pintsakut nagu Viinis, üksnes tagasihoidlik, ühtesulav must kostüüm. Me ei pruugi märgata kurjust, enne kui see on kõikjal!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles