Küberaktivistidest spioonitüdrukud põrutavad välismaad vallutama

Kultuuritoimetus
Uuendatud 6. aprill 2024, 16:04
Copy
«Spioonitüdrukud / Spy Girls» on kooslus uurivast ajakirjandusest, näitekunstist ja küberaktivismist.
«Spioonitüdrukud / Spy Girls» on kooslus uurivast ajakirjandusest, näitekunstist ja küberaktivismist. Foto: Ilja Smirnov

Vaba Lava sõidab Düsseldorfi teatrifestivalile, sest «Spy Girls» etendub 11. aprillil Euroopa teatrifestivalil nimega 777 päeva - fookus Ukraina (Fokus Ukraine — Euro­päisches Theater­festival777 TAGE ДНІВ DAYS). Festivali nimi tuleneb sellest, et 11.aprillil saab 777 päeva Venemaa täiemahulisest sõjalisest sissetungist Ukrainasse. Ukrainale pühendatud festivalil näeb lisaks Ukraina teatritegijatele ka Poola ja Eesti teatrit.

«Spioonitüdrukud / Spy Girls» on kooslus uurivast ajakirjandusest, näitekunstist ja küberaktivismist. Näitlejad kehastavad sotsiaalmeedias noori naisi, et luua kontakt vene sõduritega ja jõuda nende asukohainfoni. Kõik lavale toodav materjal on näitlejate enda kogutud.

Lavastaja Magda Szpecht on ajakirjanduse taustaga küberturbe spetsialist, kes annab loeng-etendusi üle maailma. Magda juhendamisel said meie näitlejad informatsiooni koguda, mille hulka kuulusid ka videokõned vene sõduritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles