INTERVJUU Ville Valo: HIM oli omal ajal hea, aga ajad on muutunud

Tuuli Põhjakas
, ajakirjanik
Copy
Ville Valo sõnul on kõige olulisem, aga ühtlasi kõige ilmselgem asi, mis ta enda kohta õppinud on, et ta saab hakkama.
Ville Valo sõnul on kõige olulisem, aga ühtlasi kõige ilmselgem asi, mis ta enda kohta õppinud on, et ta saab hakkama. Foto: Imago/rudi Keuntje

Kui peaksin valima bändi, mis on minu muusikalisi eelistusi ning inimesena kujunemist enim mõjutanud, oleks HIM ilmselt selle valiku esirinnas. Ühe Soome läbi aegade edukaima bändi pärandit on võimatu üle hinnata, sest nad pole mõjutanud mitte ainult oma fänne, vaid loonud ka tugeva kommertsliku vundamendi, tänu millele on nii mitmedki teised Soome metal-bändid saanud nautida rahvusvahelist edu, ehkki HIM ei tegutse nüüdseks juba üle seitsme aasta.

Nüüd annab Ville Valo, kes viimati esines Eestis 2010. aastal, oma sooloprojektiga VV 17. aprillil Tallinnas kontserdi, kus tulevad peale selle projekti lugudele esitusele ka HIMi suurimad hitid.

Vestlesime Ville Valoga Zoomi vahendusel. Valo on karismaatiline ja tohutult äge ka oma koduses stuudios istudes. Ta on vestluspartnerina äärmiselt tundlik ja tähelepanelik, kasutab ära iga võimaluse naljatlemiseks ning temas on olemuslikult mingi kergus, mis muudab temaga rääkimise ülimalt lihtsaks. Vestlus toimus inglise keeles.

Ville, kuidas teil läheb?

Ma ei kurda. Andsin 2023. aastal «Neon Noiri» tuuri raames 120 kontserti ja kogu see tuur on olnud kogemusena tohutult põnev. Aga see on mõnes mõttes pannud mind kõrgemalt hindama seda, et saan koju tulla ja oma musta pesu pesta. (Naerab.)

Ja kui tahes palju mulle ka esineda ei meeldi, meeldib mulle ka kodus akustiline kitarr kätte võtta ja uute ideede kallal töötada, ning seda ka siis, kui enamik neist idee tasandilt kuigi kaugemale ei jõua.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles