Tallinna saabub esinema bänd, kes omal ajal pahandas nii Ivo Linnat kui Andres Raidi (2)

Kultuuritoimetus
Uuendatud 11. aprill 2024, 12:54
Copy
Jesus And Mary Chaini vennad Reidid, nüüd juba vanemad mehed.
Jesus And Mary Chaini vennad Reidid, nüüd juba vanemad mehed. Foto: Mel Butler

Šoti mürapopparid The Jesus and Mary Chain ehk vennad Jim ja William Reid tähistavad tänavu oma 40. aastapäeva alates esiksingli «Upside Down» ilmumisest. Märtsis ilmus bändi uus stuudioalbum «Glasgow Eyes» ja käivitus Euroopa tuur, mis toob nad 21. augustil üle 35 aasta Eestisse esinema. Tegu on tuuri ainsa Baltikumi kontserdiga, mis toimub Tallinnas Alexela kontserdimajas.

1989. aasta juunis esines The Jesus and Mary Chain toonases ENSVs Tallinna lauluväljakul festivalil Rock Summer. Seda kontserti meenutatakse tänase päevani. Vendasid Reide ehmatas, et neid tuleb kuulama umbes 100 000 inimest. «Ma pole nii suurt inimhulka elus kunagi näinud,» teatas laulja Jim. Kitarrist William lubas: «See on päris kohutav. Saate kuulma vägevat müra.»

Vägeva mootorsaagi meenutava kitarrimüra ja viliseva feedback'i saatel lõhkusid nad väidetavalt ära osa lavatehnikast ja tekitasid korraldajatele tuhandetes soome markades kahju. Hiljem selgus, et tegu oli siiski meediamulliga ja tegelikult lõhkusid nad ära ainult mikrofonistatiivi. The Jesus and Mary Chain pahandas ka mitmeid kohalikke korüfeesid. Näiteks Ivo Linna teatas, et bänd, kellel saundiga probleeme, ei tohiks pealavale ronida.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles