Mihkel Mälgand koolikiusamisest: oluline on kiusatavatele tuge pakkuda

Kultuuritoimetus
Copy
Mihkel Mälgand.
Mihkel Mälgand. Foto: Ain Liiva

Teisipäeval avaldas Pamela Maran oma Facebooki kontol video, kus sada Eesti kultuuriinimest asusid appi 12-aastasele Arabellale, keda tema koolikaaslased julmalt kiusasid. Muusik Mihkel Mälgand, kes oli üks esimesi üleskutsele reageerijaid ja samuti videos kaasa lõi, ütles Postimehele antud kommentaaris, et kui kiusamisele vastu seista, siis ikka kogu täiega.

Muusik Mihkel Mälgand tunnistas, et ise ta kiusamist kogenud ei ole, ent on seda kõrvalt näinud. Samas tunnistab muusik, et oli hetki, kus kuulumistunde nimel lõi ta mingil määral kiusajatega kampa. «Ma olin vaikne tüüp, nii et vahejuhtumites, mille tunnistajaks ma olin, olin ma enamasti pigem kõrvalseisja,» sõnas Mälgand.

Samas meenutab Mälgand, et oli perioode, kus kiusamist oli rohkem. «Olid teatud klassid, kus oli olukord päris käest ära, aga see oli aeg, kus endal ei olnud seda teadlikkust veel, kuidas nende olukordadega toime tulla. Kui kriitilisemad klassid, nii 7. ja 8. klass, mööda said, siis muutus olukord,» ütles Mälgand. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles