AJALOO SÜNGEIM EUROVISIOON Lauluvõistluse esinejaid on hakatud terroriseerima

Kultuuritoimetus
Uuendatud 12. aprill 2024, 15:32
Copy
Eurovisioonil tänavu Suurbritanniat esindav Olly Alexander kuulub menukasse popbändi Years & Years.
Eurovisioonil tänavu Suurbritanniat esindav Olly Alexander kuulub menukasse popbändi Years & Years. Foto: Martin Harris / Capital Pictures / Scanpix

Eurovisiooni lauluvõistluse korraldajad on öelnud, et esinejate kiusamine ja terroriseerimine enne oodatud lauluvõistlust on täiesti vastuvõetamatu ja ebaaus. Tänavuse lauluvõistluse muudab pingeliseks tõsiasi, et osalevate riikide sekka kuulub ka Iisrael, mistõttu on Iisraeli eurolaulu esitajat, aga ka teiste riikide esinejaid tabanud survestamine ja ähvardused.

Mais Rootsis toimuva lauluvõistluse eel on paljud nõudnud Iisraeli osalemise ärakeelamist tingituna sõjast Gazas. Mitmed võistlejad, seehulgas Olly Alexander Suurbritanniast, on pidanud eirama palveid Iisraeli osalemise pärast kogu lauluvõistlust avalikult maha teha.

Iisraeli laulu esitav Eden Golanit on tabanud tapmisähvarduste laine. Kõigest 20-aastane laulja on saanud Instagramis ähvardava sisuga sõnumeid, vahendab kuulsustele keskenduv veebileht Walla Celebs. Ajaleht Jerusalem Post teatas, et laulja saabub Rootsisse kolm korda suurema hulga turvameestega kui tavaliselt vaja. Samuti peab kasutusele võtma tugevamad julgeolekumeetmed Malmö linn, kes Eurovisiooni võõrustab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles