POMMUUDIS Peagi ilmub «Jan Uuspõld läheb Tartusse» järg. Lõbusa pealkirjaga ka veel!

Kultuuritoimetus
Uuendatud 17. aprill 2024, 15:49
Copy
Rain Tolk, Jan Uuspõld ja Andres Maimik «Jan Uuspõld läheb Tartusse» võtetel 2006. aastal.
Rain Tolk, Jan Uuspõld ja Andres Maimik «Jan Uuspõld läheb Tartusse» võtetel 2006. aastal. Foto: Mihkel Maripuu

Filmiteemalises taskuhäälingus «Filmaania» avaldati ootamatu uudis, et järgmisel aastal saabub kinodesse järg ühele Eesti kuulsamale komöödiale «Jan Uuspõld läheb Tartusse», mis ilmus 2007. aastal. Produtsent Tanel Tatteri sõnul tuli idee järje tegemiseks esimese filmi autoritelt Andres Maimikult ja Rain Tolgilt.

Tatteri sõnul ulatuvad järje tegemise juured esimese filmi järelkajasse. «Uus ajastu märksõnaga «Dumb Ages» andis püssirohule tikku, et uus lugu filmi panna,» lisas produtsent. Järje «Jan Uuspõld läheb koju» teevad taas tandemis Tolk ja Maimik.

Tatteri sõnul pole kuhugi kadunud Jan Uuspõllu populaarsus meedias. «Tema ürgandeka, aga vastuolulise isiksuse ümber liigub tänapäevale iseloomulikke tegelasi ja vormib värvikaid suhteid ning dramaatiline eraelu lausa kisendab uue filmi järgi. Film võtab kokku tänapäeva sõlmküsimusi, karaktereid ja teemasid ning teeb seda kohati iroonilises, kohati absurdses ja kohati lüürilises võtmes. Filmis astub üles terve plejaad avalikkusele tuttavaid tegelasi ja seiklus alaku.»

Nimiosaline Jan Uuspõld rääkis valmivast järjest põgusalt ka Postimehe saates «Mis uudist?», kus teatas, et stsenaarium on valmis ning komöödia läheb suvel võttesse. «Ma loodan, et keegi minult seda rolli ära ei napsa... Niinemets näiteks!» naljatles Uuspõld.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles