Estoonlane Arne Mikk 90: armastage ikka Estonia teatrit, sest teisiti teda teenida pole võimalik!

, laulja
Copy
Teater on suur hooratas. Kui Arne Mikk 1952. aastal Estonia kooriartisti ametisse sisse kirjutati, pöörles see ratas täies hoos.

 
Teater on suur hooratas. Kui Arne Mikk 1952. aastal Estonia kooriartisti ametisse sisse kirjutati, pöörles see ratas täies hoos.  Foto: Taavi Sepp

Igal maal ja teatri ajaloos on aegu, mis jätavad jääva jälje. Nimesid, kes on kujundanud teatri nägu. Kahtlemata on seda Estonia rahvusooperi lavastaja Arne Mikk, kes tähistab täna, 18. aprillil oma 90. sünnipäeva.

Viljandis 1934. aastal sündinud Arne Miku teatritegu on estoonlase nägu. Nagu ise ütleb: «Kes teatris töötab, peab teatrit armastama!»

Teater on suur hooratas. Kui Mikk 1952. aastal Estonia kooriartisti ametisse sisse kirjutati, pöörles see teatri ratas täies hoos.

«Sel ajal kõndisid seal veel legendaarsed Betty Kuuskemaa, Olga Mikk-Krull ja Karl Ots oli minu garderoobikaaslane,» rääkis Mikk oma 60 aasta tööjuubelil möödunust Estonia teatri katuse all. Tänaseks on Mikk 72-aastase tööstaažiga estoonlane.

«Paul Pinna kirjutab oma mälestustes, et kuigi me töötame nüüd uues majas, on see vana Estonia, kus alustasime, olnud tema jaoks kõik, koos primitiivse üldgarderoobi ja «lõhnava» WCga.» See tähendab sellele põlvkonnale omast pühendumist, kuhu Mikk jutuga tüüribki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles