Kõigile eestlastele tuttav lastelaul sai uue ja raju kuue

Kultuuritoimetus
Copy
Ansambel Mandoterror
Ansambel Mandoterror Foto: Kevin Kohjus

«Käi läbi, käi läbi roosipõõsaste, otsi kohta kus sa saad ja lükka teine sisse...» on katke loost, mis paljudele tuttavlik. Mandoterror põimis selle lapsepõlvest pärit mälestuse Lüganuse kihelkonna arhailiste tekstidega ning sündis Mandoterrori uus lugu «Roosiaias», mis vaatab sügavale eestlase hinge.

Kaunile kirjatööle lisas bänd omalt poolt komplimenteeriva meloodia, harmoonia ja rütmi ning nõnda sündis justkui sügavale eestlase hinge vaatav «Roosiaias».

Kauaoodatud uus singel ja video on järjeks Ida-Eesti tuhamägedelt pärit bändi ohtratele vägitegudele. Juba varasemast on meestel ilutsemas vöö vahel uhke «Kuldne Plaat 2022» ning hulganisti meenutusi edukalt antud kontsertidest üle kogu Maarjamaa.

«Mul on hea meel tagasi olla oma juurte juures ja kasutada uues loos Lüganuse kihelkonna pärimustekste,» lisas Mandoterrori laulja ja kitarrist Kristjan Kuusmik.

Mandoterrori folk, rokk ja põhjamaine raskemeelsus on kõnetanud kuulajaid riukalikust kaheaastasest põnnist kuni erudeeritud raugani välja juba pea viis aastat. Nende esinemistel võib lava ees kõrvuti rokkimas kohata kogu esinemist oma telefoni püüdvat pubekat ja karust nahktagis motomeest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles