Suri ansambli Allman Brothers kitarrist

Kultuuritoimetus
Copy
Dickey Betts 2008. aastal.
Dickey Betts 2008. aastal. Foto: SImone Berna / Wikimedia Commons

Suri The Allman Brothers Bandi kitarrist Dickey Betts, vahendab Variety. Betts oli 80-aastane. 

Dickey Betts, kelle raevukas kitarrimäng Duane Allmani bändis The Allman Brothers Band aitas määratleda 60ndate ja 70ndate lõunaosariikide roki žanri, suri 80-aastasena.

Bettsi perekond teatas surmast Instagrami avalduses. «Sügava kurbuse ja raske südamega teatab Bettsi perekond Forrest Richard 'Dickey' Bettsi (12. detsember 1943 – 18. aprill surmast. Ta oli 80. aastat vana. Legendaarne esineja, laulukirjutaja, bändijuht ja perekonna patriarh suri täna oma kodus Ospreys, Floridas, ümbritsetuna oma perekonnast. Dickey oli suurem kui elu ja tema kaotust on tunda kogu maailmas.»

Allman Brothers Band inspireeris oma soundiga, mis ühendas roki, bluusi ja kantri ning inspireeris paljusid sarnaselt mõtlevaid ansambleid kogu lõunaosas. 

Duane Allmani traagiline surm 24-aastaselt 1971. aasta oktoobris toimunud mootorrattaõnnetuses muutis Bettsi rolli ansamblis. Kui enne oli tegemist lihtsalt silmapaistva laulukirjutaja ja instrumentalistiga, siis õnnetuse järel hakkas Betts ansamblis aeg-ajalt täitma ka laulja rolli. 

Rokiajakirjanikust filmirežissöör Cameron Crowe ütles, et võttis 2000. aasta rokiteemalises filmis «Almost Famous» Billy Crudupi kehastatud tegelaskuju aluseks just Dickey Bettsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles