SELGE PILT Just nii kaua kestab ideaalse pikkusega film

Kultuuritoimetus
Copy
«Lillekuu tapjad» on esimene Martin Scorsese mängufilm, kus mängivad nii Robert De Niro kui Leonardo DiCaprio. Sugulasi ka veel!
«Lillekuu tapjad» on esimene Martin Scorsese mängufilm, kus mängivad nii Robert De Niro kui Leonardo DiCaprio. Sugulasi ka veel! Foto: Apple Studios

2000 ameeriklase seas läbi viidud küsitlusest selgus, et ideaalne filmi pikkus on 92 minutit, vahendab Guardian. See läheb vastuollu kinostatistikaga, millest nähtub, et kassarekordeid teevad enamasti filmid, mis kestavad üle kahe tunni.

Uuringu tulemustest nähtub, et 92 minutit on Ameerika kinopubliku jaoks ideaalne filmi pikkus. 2000 ameeriklase seas läbi viidud veebiküsitlusest selgus ka, et ainult kaks protsenti inimestest naudib filme, mis kestavad kauem kui 150 minutit.

Uuringu tulemused lähevad seega pealtnäha vastuollu kommertsreaalsusega, sest kõigi aegade kümnest edukaimast filmist on tervelt üheksa filmi üle kahe tunni pikad. 

Samas on kinosait What To Watch välja osutanud, et kõige edukamate filmide keskmine pikkus on hakanud pikenema. Kui 2022. aastal oli keskmise kassaedu toonud filmi pikkus 141 minutit, siis 1981. aastal oli see 110 minutit. Oletatakse, et üheks põhjuseks võib olla see, et voogedastusplatvormide kasutamine on sagenenud ning inimesed saavad filme nautida kodustes tingimustes ja pausidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles