KULTUURIS KUUM Indrek Hargla: keskajast leiame korrastatust ja loogikat

Copy
Mõni kirjutab ja kirjutab, ilma et tal mõnd erilist ideed oleks. Ideepuudust saab tehnikaga kompenseerida, tehnikapuudust ideedega ei saa, ütleb Indrek Hargla ja igatseb
kriitikut, kes tema tehnika nõrkadele kohtadele osutaks ja aitaks tal nii paremini kirjutada. Pildil on kirjanik kevadises Tartu kesklinnas.
Mõni kirjutab ja kirjutab, ilma et tal mõnd erilist ideed oleks. Ideepuudust saab tehnikaga kompenseerida, tehnikapuudust ideedega ei saa, ütleb Indrek Hargla ja igatseb kriitikut, kes tema tehnika nõrkadele kohtadele osutaks ja aitaks tal nii paremini kirjutada. Pildil on kirjanik kevadises Tartu kesklinnas. Foto: Kristjan Teedema

Kirjanik Indrek Hargla meelest muutub maailm iga päevaga üha sõgedamaks ja ebausutavamaks, keskajast aga leiab ta korrastust, loogikat ja püüdlemist inimesele loomuomase maailma poole.

Kuigi on palju neid, kes peavad Harglat eelkõige Melchiori-autoriks, on ka neid, kes ootavad pigem muid lugusid. Kirjanik aga austab kõiki oma heauskseid lugejaid, ükskõik, mida nad siis loevad.

Kuidas sünnib üks Melchiori-tekst, kas selleks on vaja mingit asjaolude kokkulangemist, mingit loomingulist sähvatust või piisab kohusetundest – lugeja ju ootab?

Soodsate asjaolude kokkulangemine ehk hea õnn on muidugi iga ettevõtmise puhul kasuks, aga sellele ei saa väga loota, samuti ei saa ennast vabandada loomingulise sähvatuse puudumisega. Kunstnik, kes tegutseb ainult sähvatuste ajel, on pigem amatöör.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.

Märksõnad

Tagasi üles