ARMASTUS JA VIDEOMÄNGUD Üks 2022. aasta parimaid romaane jõuab kinolinale

Kultuuritoimetus
Copy
Siân Heder
Siân Heder Foto: Courtesy of Sundance Institute/Capital Pictures/Scanpix

Gabrielle Zevini ülipopulaarne ja üheks 2022. aasta parimaks romaaniks peetav «Homme, homme ja homme» (inglise keeles «Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow») jõuab kinolinale. Filmi režissööriks on parima filmi Oscari võitnud «Coda» režissöör Siân Heder, vahendab Deadline.

«Homme, homme ja homme» oli New York Timesi bestsellerite nimekirjas üle 50 nädala ja seda müüdi üle 2,8 miljoni eksemplari kogu maailmas. Raamat on tõlgitud ka eesti keelde.

Ambitsioonikas lugu räägib kahest sõbrast, kes kohtuvad lapsepõlves ning seejärel uuesti täiskasvanuna, et luua videomänge. Lisaks sellele, et raamat hõlmab mitut aastakümet, on raamat täis pikitud ka unikaalseid stseene, sealhulgas videomängude süvakirjeldusi ja loomingulist lähenemist lineaarsele jutuvestmisele.

Raamat uurib loomingulise koostöö intiimsust, kirge ja hingevalu ning see kõik toimub murrangulisel ajal ehk 1990.–2000. aastate tõusva videomängutööstuse taustal.

Siân Hederi esimene täispikk mängufilm esilinastus 2016. aasta Sundance'i filmifestivalil. Sellele järgnes «Coda», mis võitis Sundance'il kõik neli peamist auhinda ning Oscari parima filmi ja parima kohandatud stsenaariumi eest Hederile ja parima meeskõrvalosatäitja eest Troy Kotsurile.

Lisaks kirjutas ja produtseeris Heder kolm hooaega Netflixi menuseriaali «Oranž on uus must».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles