Seriaali «Pärijad» näitleja: kõige mõttetum raamat maailmas on Piibel

Kultuuritoimetus
Copy
Brian Cox Edinburghi Fringe festivali 2023. aastal.
Brian Cox Edinburghi Fringe festivali 2023. aastal. Foto: Ian West/PA Wire/PA Images

«Pärijad» staar Brian Cox käis taskuhäälingus «The Starting Line», kus väljendas oma tugevaid negatiivseid tundeid religiooni suhtes, vahendab Entertainment Weekly. «Piibel on üks kõige mõttetumaid raamatuid üldse,» alustas näitleja.

Näitleja Brian Coxi sõnul usuvad inimesed Aadama ja Eeva lugu ainult seepärast, et nad on selleks piisavalt rumalad. «Oleme loonud Jumala idee, aga teinud sellest kontrolliprobleemi, millega me piirame ennast,» rääkis Cox saatejuhile Rich Leigh.

Ühtlasi mõistis Cox Piibli hukka kui «patriahaalse propaganda», mis on tema jaoks üks halvimaid raamatuid üldse. «Ja inimesed usuvad seda, sest nad on piisavalt rumalad, et seda uskuda,» ütles Cox.

Coxi väitel kasutatakse religiooni pelgalt selleks, et inimesi kontrollida. «Inimesed vajavad usku millessegi, kuid neile pole vaja valetada. Inimestele piisab tõest, aga see pole tõde, vaid mütoloogia,» sõnas näitleja. 

Cox on ka varem oma sõnadega furoori tekitanud, viimati kui kaitses «Harry Potteri» autorit ja süüdistas «woke-kultuuri» selles, et Rowlingusse halvasti suhtutakse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles