Suri «Troonide mängu» näitleja

Kultuuritoimetus
Copy
Ian Gelder seriaalis «Troonide mäng», kus ta kehastas Kevan Lannisteri.
Ian Gelder seriaalis «Troonide mäng», kus ta kehastas Kevan Lannisteri. Foto: Seriaalikaader / HBO

74-aastaselt suri «Troonide mängu» näitleja Ian Gelder. Gelder mängis hittfantaasiasarjas Kevan Lannisterit, vahendab Guardian.

Aastakümneid kestnud karjääri jooksul oli ta ekraanil tuttav nägu tänu rollidele seriaalides «Torchwood», «His Dark Materials», «Doctor Who», «Snatch» ja «The Bill».

Surma põhjuseks oli sapijuhavähk, mis diagnoositi näitlejal viis kuud tagasi. Gelderi surmast teatas Instagramis tema abikaasa Ben Daniels. 

«Postitan seda tohutu kurbusega ja miljoniks killuks purunenud südamega – minu kallis abikaasa ja elukaaslane Ian Gelder on lahkunud,» seisab postituses. 

«Ta oli minu kivi. Me oleme partnerid olnud enam kui 30 aastat ning kui me koos ei olnud, rääkisime teineteisega iga päev. Ta oli kõige lahkem, heldem ja armastavam inimene. Ta oli imeline näitleja ja kõik, kes temaga koos töötasid, olid tema südamest ja valgusest puudutatud,» jätkas Daniels avalduses. 

«Ma ausalt öeldes ei tea, mida ma ilma temata teen,» lõpetas näitleja postituse. 

Gelder kehastas «Troonide mängus» lord Tywini (Charles Dance) nooremat venda Kevan Lannisteri, kellel oli üsna oluline roll HBO hittsarja esimeses hooajas. Ta naasis oma rolli hilisemates hooaegades ning leidis oma lõpu seriaali viimases episoodis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles