Mitu eestlast võeti filmiakadeemiasse, kuhu astus ka Cate Blanchett

Kultuuritoimetus
Uuendatud 9. mai 2024, 12:29
Copy
Noorte- ja lastefilmide festivali Just Film peakorraldaja ja PÖFFi administratiivjuht Mikk Granström sai kutse koos 709 Euroopa filmindustegelasega, kelle nimed Euroopa filmiakadeemia välja kuulutas.
Noorte- ja lastefilmide festivali Just Film peakorraldaja ja PÖFFi administratiivjuht Mikk Granström sai kutse koos 709 Euroopa filmindustegelasega, kelle nimed Euroopa filmiakadeemia välja kuulutas. Foto: Greta Sauter

Euroopa filmiakadeemia nimetab uusi liikmeid kord aastas ja tänavu said Eestist kutse PÖFFi korraldaja Mikk Granström, režissöör Anna Hints, produtsent Marianne Ostrat, režissöör ja produtsent Liis Nimik ning filmilevitajad Kadri Tarkin, Katre Valgma ja Tanel Vettik. Kokku on Euroopa filmiakadeemial 5000 liiget, neist 29 Eestist.

Noorte- ja lastefilmide festivali Just Film peakorraldaja ja PÖFFi administratiivjuht Mikk Granström sai kutse koos 709 Euroopa filmindustegelasega, kelle nimed akadeemia täna välja kuulutas. Alates 2000. aastast kuulub akadeemiasse ka PÖFFi peakorraldaja Tiina Lokk.

«Pühendumuse eest Euroopa filmitööstusele ja tähelepanuväärse panuse eest Euroopa filmi nähtavuse suurendamisse,» on kirjas kutses. Mikk Granström on korraldanud PÖFFi alafestivali Just Film alates 2007. aastast. Ta on PÖFFi filmikooli eestvedaja ja paneb kokku ka PÖFFi keskkonna-, teadus- ja spordifilmide programmi. Sügisel kaitseb ta Tallinna Ülikoolis doktoritööd õpistrateegiatest.

«See kutse on tunnustus kogu PÖFFile, et meid rahvusvaheliselt märgatakse ja meie tööd kõrgelt hinnatakse,» ütles Granström.

Maailmanimedest leiab värskete kutsutute seast näiteks Cate Blanchetti, Cristi Puiu ja Matteo Garrone. Euroopa filmiakadeemia president on Prantsuse näitleja Juliette Binoche. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles