Keskmaa kutsub meid taas: uus «Sõrmuste isanda» film on tulemas! (1)

Kultuuritoimetus
Copy
Groteskne Gollum on üks «Sõrmuste isanda» saaga meeldejäävamaid tegelasi.
Groteskne Gollum on üks «Sõrmuste isanda» saaga meeldejäävamaid tegelasi. Foto: Filmikaader

Juba ülejärgmisel aastal annab stuudio Warner Bros välja esimese filmi uues «Sõrmuste isanda» filmiseerias, mille keskmes saab olema algupärasest triloogiast ning Tolkieni romaanidest tuttav olend Gollum ehk Guglunk.

Uue «Sõrmuste isanda» filmi lavastab Andy Serkis, kes mängis vanades «Sõrmuste isanda» filmides Gollumit.
Uue «Sõrmuste isanda» filmi lavastab Andy Serkis, kes mängis vanades «Sõrmuste isanda» filmides Gollumit. Foto: Nils Jorgensen / INSTARimages

Uue filmi produtsendiks saavad olema algse «Sõrmuste isanda» triloogia ning sellele järgnenud «Kääbiku» triloogia lavastanud Peter Jackson ning tema partnerid Fran Walsh ja Philippa Boyens. Warner Bros Discovery tegevjuht David Zaslav on tõotanud, et produtsentidena hoiavad nad filmi valmimisel valvsasti silma peal.

Režisööritooli astub aga Gollumit kehastav Andy Serkis, kes on näitlejana osalenud enam kui sajas filmi- ja teleprojektis ning lavastanud mitu filmi, sealhulgas koomiksimäruli «Venom: Carnage alustab» ning «Mowgli». 

Uue «Sõrmuste isanda» filmi tööpealkirjaks on «Sõrmuste isand: Jaht Gollumile». Pärast «Kääbiku» triloogiat on Tolkieni fännid saanud nautida veel Amazon Prime Video seriaali «Võimusõrmused».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles