Moshiv Donald Trump ja muud rõlgused: Eesti ansambel esineb tänavu kõigi Balti riikide suurematel metal-festivalidel

Kultuuritoimetus
Copy
Ansambel Tankist. Vasakult Martin Väinmaa, Margus Traumann, Kevin Marks, Simo Atso.
Ansambel Tankist. Vasakult Martin Väinmaa, Margus Traumann, Kevin Marks, Simo Atso. Foto: Fengarm

Eesti thrash metal’i ansambel Tankist esineb tänavu tuntud metal-festivalidel üle Baltikumi, sealhulgas tehakse debüüt regiooni suurimal raskemuusikaüritusel Kilkim Žaibu. Eesti nimekaima, Hard Rock Laagri lavale astutakse kolmandat, Lätis toimuva Munky Pride’i publiku ette esimest korda.

Veerand sajandit tegutsenud Kilkim Žaibu on Tankistile tänavuse suvehooaja esimene olulisem ülesastumine. Leedu ja Baltikumi suurimat metal-festivali külastab igal aastal kuni 5000 inimest, neist ligi pooled välismaalt. Suvisele pööripäevale ajastatud Kilkim Žaibul on muusikaga samaväärne rõhk rahvuslike traditsioonide ja Balti ajaloo tähistamisel, kusjuures avatud on sepa- ja käsitööturg ning demonstreeritakse muistseid võitluskunste. Tänavuste peaesinejatena astuvad üles suurnimed Ensiferum, Rotting Christ ja Moonspell.

«Leedu on meid alati hästi vastu võtnud – oleme seal näinud suurimaid moshpit'e ja isegi crowd surf'ivat Donald Trumpi,» muljetab Tankisti bassist Margus Traumann, «nad on tõelised peoloomad.»

Vaid nädal hiljem seab Tankist sammud Hard Rock Laagri poole, kus selgi aastal esineb Eesti raskemuusika koorekiht kõrvuti välismaa ekstreem-metal'i titaanidega Hypocrisy, Batushka ja Carpathian Forest. Juba 23. korda looduskaunis Vana-Vigala mõisapargis toimuv Hard Rock Laager on tuhandete Eesti rokifännide igasuvine kõrghetk, kus festivali lööklausele truult kohtuvad parim rahvas ja raskeim muusika.

Juulikuusse jääb ka ülesastumine pöörasel Läti festivalil Munky Pride, mille kohta võib julgelt öelda, et sündmuse sisu on veelgi karvasem kui nende logo. Festival toob igast maailma nurgast kokku bändid ekstreemse metal'i, pungi ja grind'i räpastelt äärealadelt, hõlmates kõike alates Baltikumi ska-pungist kuni Rumeenia goregrind'i ja Portugali grindcore'ini. Kui internetis ringlevad fotod Munky Pride'i laval aset leidnud anaalflöödimängust on midagi, mille järgi järeldusi teha, saab raske olema sel kurioossel festivalil kogutud mälupilte silme eest pühkida.

Lisaks festivalidele mahub Tankisti suvisesse kavasse ka muid ülesastumisi Eestis ja Soomes, millest järgmine leiab aset juba sel reedel Tartus klubis Rock & Roll, kus esinetakse koos Soome 80ndate thrash metal'i bändidega Prestige ja Damage SFP. Eelmüügipiletid Tartu kontserdile on saadaval Fientas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles