Suri legendaarse rokkbändi viimane ellujäänud liige

Copy
Dennis «Machinegun» Thompson.
Dennis «Machinegun» Thompson. Foto: Retrokimmer / Wikimedia Commons

75-aastaselt suri punkbändi MC5 trummar Dennis Thompson. Thompson oli ansambli viimane ellujäänud liige pärast seda, kui kitarrist Wayne Kramer veebruaris suri, vahendab Guardian. 

Thompson, kes oli grupi viimane ellujäänud liige pärast kitarrist Wayne Krameri surma veebruaris, suri neljapäeval Michigani hooldekodus. Ta oli taastumas aprillis saadud südameinfarktist, ütles tema poeg Chris McNulty Detroit Newsile.

«Ta oli tõeline, vabameelne rock'n'roller kuni oma viimase päevani,» ütles poeg. 

Thompson liitus MC5 ehk Motor City 5ga 1965. aastal, kui ta oli 17-aastane. Bändikaaslased andsid talle hüüdnime «Machinegun», mille ta teenis välja oma kiire ja raske lähenemise tõttu trummimängule, mis meenutas Thompsoni kuulipilduja heli. 

MC5 ehk Motor City 5 saavutas kiiresti edu ja sõlmis 1968. aastal lepingu Elektra Recordsiga. Nende debüütalbum «Kick Out the Jams» ilmus järgmisel aastal: otsesalvestus Detroidi Grande Ballroomist, kus bänd oli omale esimest korda nime teinud.

Bänd oli uhke oma töölisklassi juurte üle ja oli algusest peale laetud revolutsioonilise innuga. Krameri hämmastavalt raskest kitarrisaundist toidetuna said sõnad «Kick out the jam», mida albumi nimiloos hüüti, vastupanu sünonüümiks ja näitasid teed 1970. aastate punkroki skeenele.

Bänd hüppas Atlantic Recordsi juurde ja andis 1970. aastal välja oma esimese stuudioalbumi «Back in the USA», millele järgnes järgmisel aastal «High Time». Kõik ansambli albumid olid ärilised ebaõnnestumised, mistõttu pankrotis ja uimastitega pahuksisse sattunud bänd lagunes juba 1972. aastal.

MC5 võetakse selle aasta lõpus Rock and Rolli kuulsuste alleele. Thompsoni poeg McNulty ütles Detroit Newsile, et kui isa seda kuulis, ütles ta: «Oli ka kuradi aeg.»

Tagasi üles