Poola metal-muusika suurkuju naaseb reedel Eestisse oma uut albumit esitlema

Kultuuritoimetus
Copy
Poola stoner-ansambel Dopelord.
Poola stoner-ansambel Dopelord. Foto: Pressimaterjal / Dopelord

Poola stoner-doom-metal-ansambel Dopelord naaseb juba neljandat korda Eestisse, et esitleda oma uusimat albumit «Songs for Satan». Kontsert toimub sel reedel, 17. mail, Kinomajas, kus lisaks neile astub lavale ka auhinnatud Eesti metal-bänd Kannabinõid.

Dopelordi bassist Piotr Zin jagas elevust eelseisva esinemise suhtes: «Oleme väga rõõmsad, et naaseme taas Tallinnasse. See on meie neljas külastus ja me ei jõua ära oodata, et näha jälle seda suurepärast publikut ja imelist linna.»

Ta lisas muiates: «Pealegi ei näe me Poolas just tihti pitsadroone ringi lendamas.»

Dopelord on tuntud oma võimsate riffide ja laulukirjutamise poolest, mis ammutavad inspiratsiooni vintage-raskerokist ja proto-metal'ist. Lisaks on nende muusika saanud mõjutusi seitsmekümnendate muusikast ja vanadest filmidest, luues saundi, mis meenutab bände, nagu Electric Wizard ja Windhand.

Tänu nende debüütalbumile «Magick Rites» 2012. aastal ja sellele järgnenud albumitele «Black Arts, Riff Worship & Weed Cult» 2014. aastal, «Children of the Haze» 2017. aastal ja «Sign of the Devil» 2020. aastal on Dopelord kinnitanud kanda Euroopa doom-metal'i tippude seas. Nende viimane album «Songs for Satan», mis ilmus mullu oktoobris, osutus sedapuhku Dopelordi jaoks tõeliseks täistabamuseks stoner-metal'i žanris.

«Sel korral esitleme oma uusimat albumit «Songs for Satan», nii et valmistuge Poola parimateks riffideks ja kummitama jäävateks refräänideks. Meiega ühinevad laval ka meie sõbrad bändist Kannabinõid – veel üks suurepärane põhjus, et meiega liituda!» sõnas Piotr Zin.

Kannabinõia viimane album «MASS» on kogunud olulist tunnustust, sealhulgas Eesti Muusikaauhindade aasta metal-albumi tiitli. Album on bändi kümneaastase karjääri kroonjuveel, mis ühendab doom'i, psühhedeelset rokki ja ambient'i ainulaadseks kõlapildiks. Kannabinõid on ka juba varem tõestanud oma võimeid, võites ka 2020. aasta Eesti Muusikaauhindadel oma eelmise albumiga «3» aasta metal-albumi tiitli.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles