Režissöör selgitab: miks vedasid filmistaarid «Mad Maxi» võttel vägikaigast?

Kultuuritoimetus
Uuendatud 14. mai 2024, 18:17
Copy
Filmi «Mad Max: Raevu tee» loetakse selle sajandi parimate märulite hulka, kuid peaosatäitjad Tom Hardy ja Charlize Theron ei sallinud võtetel teineteist silmaotsastki.
Filmi «Mad Max: Raevu tee» loetakse selle sajandi parimate märulite hulka, kuid peaosatäitjad Tom Hardy ja Charlize Theron ei sallinud võtetel teineteist silmaotsastki. Foto: Capital Pictures

24. maist jookseb Eesti kinodes «Furiosa», uus jagu kuulsas «Mad Maxi» seerias, mis jutustab Furiosa tegelaskuju saamisloo. «Mad Maxi» filmide režissöör George Miller selgitas ajalehele The Telegraph, mis põhjustas tõsise konflikti näitlejate Tom Hardy ja Charlize Theroni vahel märulifilmi «Mad Max: Raevu tee» võttel. «Nad on lihtsalt väga erinevat tüüpi näitlejad,» kostis Miller.

Tõsiasi, et Maxi kehastanud Tom Hardy ning Furiosa rolli mänginud Charlize Theroni vahel olid võtete ajal tõsised pinged, on filmiseeria fännidele juba pikalt teada.

«Mad Max: Raevu tee» valmimisest rääkivas raamatus «Veri, higi ja kroom» meenutas Theron, et tema ja Hardy olid võtete ajal nagu kaks pahurat lapsevanemat auto esiistmel. «Me kas tülitsesime või lihtsalt ei rääkinud teineteisega. Ma ei teagi, mis on hullem, aga kõik teised pidid nii-öelda istuma tagaistmel ja seda kõike välja kannatama. See oli kohutav! Me poleks pidanud sellised olema. Oleksime pidanud paremini käituma. Tunnistan seda.»

Hardy muudkui hilines

Praeguseks on mõlemad näitlejad omaks võtnud, et nende käitumine «Raevu tee» tegemise ajal oli ebaprofessionaalne ning lisas adrenaliiniküllase filmi võtetele ebavajalikku pinget.

Filmi kaameramees Mark Goellnicht on rääkinud ühest intsidendist, mis Theroni ja Hardy lõplikult tülli pööras: «Nad pidid mõlemad kell kaheksa hommikul võttel kohal olema. Charlize oli kell kaheksa kohal ja ootas veokis, teades, et Tom nagunii kohale ei ilmu, kuigi talle tehti selleks eripalve. Kõik juba teadsid, et kaheksaks hommikul ta nagunii välja ei ilmu. Ja ta lihtsalt ei tulnudki.»

Kaameramees meenutas, et Hardy jäi tol hommikul kolm tundi hiljaks ning Theron pidi teda kostümeeritult ning grimeeritult ootama. Seepeale Theron sõimas Hardyt, sest mees käitus nii lugupidamatult. Pärast seda tüli tuli produtsent Denise Di Novi Namiibia kõrbesse, kus võtted toimusid, et teha kindlaks, et rohkem konflikte ette ei tuleks.

Tom Hardy, režissöör George Miller ja Charlize Theron Cannes'i filmifestivalil.
Tom Hardy, režissöör George Miller ja Charlize Theron Cannes'i filmifestivalil. Foto: REUTERS/Regis Duvignau/Scanpix

Enne «Furiosa» esilinastust rääkis Hardy ja Theroni vägikaikaveost ka režissöör George Miller, kes selgitas, et Tom Hardy on haavatud loomuga näitleja, kuid see teeb ta ekraanil nii mõjuvaks. «Mis iganes temaga filmi tegemise ajal ka lahti ei olnud - teda tuli sundida oma haagiselamust välja tulema. Seevastu Theronil oli kõvasti distsipliini. Ta on õppinud tantsima, mis väljendus ka tema osatäitmises. Ta oli alati võtteplatsil esimesena kohal.»

Milleri ütles, et ta on loomult optimist ning tundis, et kummagi näitleja käitumine vähemalt peegeldas ka nende mängitud tegelaskujusid. «Samamoodi peavad ka Max ja Furiosa õppima koostööd tegema, et koos ellu jääda. Näitlejate käitumist miski välja ei vabanda ja paraku filmitööstuses kiputakse halba käitumist välja vabandama sellega, et vähemalt see tagas suurepärase osatäitmise.»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles