Probleemi polnudki? Ootamatult eemaldatud Leedu eurolaul on tagasi voogedastuses

Kultuuritoimetus
Uuendatud 16. mai 2024, 15:27
Copy
Silvester Belt esitamas oma eurolugu «Luktelk».
Silvester Belt esitamas oma eurolugu «Luktelk». Foto: Tobias Schwarz / AFP / Scanpix

Leedu eurolaulik Silvester Belt andis sotsiaalmeedias teada, et tema eurolaul «Luktelk» on ootamatult Spotifyst eemaldatud.

Ei Leedu autoriõiguste assotsiatsioon ega Silvester Belt ei ole veel Spotifylt ametlikku vastust saanud, miks lugu platvormilt eemaldati. Praegu on laul küll otsingust leitav ning ka saab selle singliversiooni avada, kuid lugu esitada ei ole võimalik.

Kindel on siiski see, et lugu ei ole eemaldatud platvormilt loo autori või esitaja soovil.

Silvester Belt jagas infot oma Instagrami profiilil lõbusa meemiga ning kinnitas ka Xis, et probleemiga tegeletakse ning soovitas kõigil fännidel kuulata seni oma teisi lugusid.

68. Eurovisiooni lauluvõistlusel saavutas Leedu esindaja Silvester Belt 14. koha, mis tegi temast edukaima Balti riikide esindaja tänavusel lauluvõistlusel. Belt teenis žüriilt ja televaatajatelt kokku 90 punkti ning on lauluvõistluse järel kujunenud suureks fännilemmikuks. 

Leedu esindaja on muuhulgas andnud Xis teada, et Eurovisiooni kogemus ei olnud tema jaoks meeldiv, eriti seetõttu, et ta läks lavale vahetult pärast Iisraeli esindajat, kes välja vilistati. Silvester Belti sõnul jõudis eurofännide negatiivse tagasiside järellainetus ka temani, mistõttu oli lavale minemine tema jaoks emotsionaalselt keerukas. 

Linas Strockis, kes esindab Silvester Belti ja plaadifirmat OpenPlay, ütles väljaandele LRT, et olukord oli kummaline, ent paanitsemiseks otseselt põhjust ei olnud.

«Lugu pole päriselt eemaldatud, küll aga polnud see voogedastuseks saadaval,» täpsustas Strockis. 

Silvester Belti lugu «Luktelki» on viimastel päevadel kuulatud keskmiselt 800 000 korda ööpäevas. «Me ei tea põhjuseid, miks Spotify seda tegi. Näiteks kui loo kuulatavus on järsult väga palju kasvanud, võib kellelgi tekkida kahtlus, et tegemist on veaga,» lisas Strockis.

Ka Silvester Belt ise andis Instagramis teada, et lugu on tagasi Spotifys.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles