ÜLLAS Eurovisioonil teiseks jäänud laulja loobub tohutust auhinnarahast

Kultuuritoimetus
Copy
Horvaatia eurolaulik Baby Lasagna.
Horvaatia eurolaulik Baby Lasagna. Foto: Konstantin Sednev

Eurovisiooni lauluvõistlusel Horvaatiat esindanud Baby Lasagna, kes jäi finaalis Šveitsi järel teiseks, on sotsiaalmeedias teada andnud, et loobub talle määratud riiklikust auhinnarahast. 

Horvaatia valitsus on Baby Lasagnale määranud 50 000 euro suuruse preemia riigi eduka esindamise eest Eurovisiooni lauluvõistlusel. Nimelt sai Baby Lasagna esitatud lugu «Rim Tim Tagi Dim» Horvaatia parima koha Eurovisiooni lauluvõistlusel üldse, mis on lauljast teinud Horvaatia rahvuskangelase. 

Nüüd on Baby Lasagna Instagrami vahendusel teada andnud, et ei soovi vastu võtta talle määratud 50 000 euro suurust preemiat ning eelistaks, kui raha jaotataks hoopis kahe haigla vahel. 

Horvaadikeelses avalduses sõnab Baby Lasagna, et ehkki ta on ääretult tänulik, ei saa ta raha vastu võtta ning võiks selle otsuse põhjendamiseks üsna mitu argumenti välja tuua. Ent peamiseks põhjuseks toob laulik selle, et seal on inimesi, kes seda raha temast märgatavalt rohkem vajavad.

Seega palub Baby Lasagna, et 25 000 eurot läheks tema nimel Horvaatia laste onkoloogia ja hematoloogia instituudi päevaravikeskusele ning teine 25 000 eurot läheks tema nimel laste hematoloogia, onkoloogia ja verd moodustavate tüvirakkude siirdamise instituudile. 

Baby Lasagna Instagrami postitus, kus ta keeldub talle Horvaatia valitsuse määratud preemiast.
Baby Lasagna Instagrami postitus, kus ta keeldub talle Horvaatia valitsuse määratud preemiast. Foto: Kuvatõmmis / Baby Lasagna Instagram

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles